De World Peace Gong Bali, de wereldvrede gong.

Toch wel benieuwd naar de betekenis van de wereldvrede gong waar we gisteren tegen aanliepen bij onze wandeling en waar we over schreven ging ik op zoek naar informatie.

Want zo dichtbij ons huis in het Taman Budhaya Kertalangu en dan niet weten hoe of wat de betekenis is vraagt om speurwerk. We zijn ook wel wat verbaasd dat we die gong niet eerder hebben gezien bij voorgaande bezoeken.

Op internet vond ik deze informatie op o.a. Wikipedia:

De wereldvrede gong is bedacht door de heer Djuyoto Suntani, voorzitter van het Wereldvredescomité voor 202 landen na de Balibom op 12 oktober 2002. De plaatsing van de eerste gong en opening door op de gong te slaan, was door de president van de republiek Indonesië, mevrouw Megawati op 31 december 2002 in Bali. Bij bijzondere conferenties op Bali wordt de gong opnieuw gebruikt. Bij de entree staan plaquettes met gebeurtenissen wanneer de gong is gebruikt.

De tweede plaatsing van een gong en opening was door secretaris-generaal van de Verenigde Naties de heer Kofi Annan op 5 februari 2003 in Genève.

Gong Perdamaian Dunia, de wereldvredegong, is een symbool voor wereldvrede en voor broederschap op onze aarde.

De oorspronkelijke World Peace Gong werd gegoten in Jepara, Indonesië, Duplicaten zijn over de hele wereld verspreid. Er zijn gongs gegoten voor o.a. Oekraïne, China, Mozambique, India en Laos.

Het World Peace Gong Park is te vinden in Desa Budayal Kertalangu. Een bezoekje waard wie er langs rijdt.

[de foto’s zijn van internet en worden binnenkort vervangen door eigen foto’s]

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.