We wandelen verder, subak Sembung 2

Afgelopen dinsdag waren we verrast door de leuke wandeling die we hadden gevonden bij Ekowisata subak Sembung. Het rondje van 1 kilometer wat we toen liepen, vonden we erg kort. We zagen dat we verder de velden in konden trekken, maar omdat het toen tegen het middaguur zo heet was (we weten het; vroeger opstaan…) stelden we het uit. Vandaag is een mooie bewolkte dag en een lekkere bries. Dus gaan we opnieuw naar subak Sembung. Vorige keer raakten we aan de praat met een “joggende” politieman die in het nabij gelegen politiekantoor werkt. Als je van het pad afgaat, doe dan een lange broek aan zei hij al zwetend en zwoegend in zijn joggingbroek. Er zijn heel veel groene slangen, je weet maar nooit zei hij. O ja en ze zijn heel giftig! Een lange broek aan om slangen tegen te houden is wat bizar, maar voor muggen en andere rondvliegende insecten kan het geen kwaad. Dus vandaag volgt Anjo de goede raad op. Leo vermoedt dat het overbodig is en laat de celana panjang (lange broek) voor wat het is.

We slaan na het eerste wandelgedeelte vanaf de parkeerplaats rechtsaf bij de visvijver en belanden op smalle modderige paden langs de subak, afgewisseld met mooi aangelegde stoepen langs de sawah’s. We loeren of we giftige groene slangen zien, maar niets van dat al. We lopen opnieuw een prachtige route. Er is vandaag weinig activiteit op het land omdat het zondag is. Het is zo helder dat we rechts de vulkaan Agung zien liggen en links de vulkaan Kintamani. Wat een weids uitzicht.

Er blijkt nog een tweede visvijver te liggen aan de andere kant van de route. Er zitten twee jongetjes te hengelen in het troebele water terwijl een aantal landarbeiders wat toekijken. Of er vis inzit vragen we…. tuurlijk zegt de uitbater. We hopen dat de jongetjes “beet” krijgen. Het ziet er wat triest uit daar onder water. We lopen door tot aan de rand van de sawah’s waar de bebouwing begint aan de weg Denpasar – Abiansemal. Om nu langs de hoofdweg terug te lopen vinden we geen aanlokkelijk idee. We keren om en nemen dezelfde route terug. Het is net of je alles weer “nieuw” en vanuit een ander perspectief ziet.

Opnieuw wat foto’s en video’s van de route van vandaag.
Voor wie het verslag van de eerste route heeft gemist, klik de link aan:

http://www.wijwonenopbali.com/wouw-heerlijke-wandeling-op-bali/

Aan het werk

Gedeelte van de eerste route

Net gepoot

De “nieuwe” route van vandaag

Soms wat glad en glibberig

Maar uitkomend op opnieuw een prachtig pad

Genieten

De visvijver

Middagpauze

Hengelen

Je kunt er ook met vier man sterk op de motor rijden.

Enorme beenruimte

Je kunt ook gewoon over het pad…

Volop genieten

Links achter de Kintamani vulkaan

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.