Wandelen over een joggingtrek, dichtbij Sanur

Cultural Village Kertalangu

De ploeger in de sawah

Vanmorgen liepen we een rondje joggingtrek bij ons in de buurt. Aan de overkant van de bypass Ida Bagus Mantra is cultural village Kesiman Kertalangu te vinden. Hier ligt een joggingtrek middenin. Al een jaar of 8 ligt hier een gebied met allerlei faciliteiten om te recreëren. Tevens hebben de boeren de handen in een geslagen om de 80 hectare rijstvelden in dit gebied samen te bewerken en te onderhouden.

In het begin was het project een aardige florerend gebeuren. Maar al na een paar jaar werd het een wat zieltogend geheel. Nu worden opnieuw gerenoveerd en wordt het project weer opgepimpt.

Er is een nieuwe speeltuin voor de kleintjes, er is een tokkelbaan [hopelijk veilig genoeg], de visvijver is als altijd druk bezocht en het restaurant lijkt gerenoveerd. De hutten in de vijver zijn leuk om even te zitten en een hapje te eten.

Bij het open podium is een enorme gong geplaatst. Het gebied heet: worldpeace. Het is ook regelmatig te zien in de reclame op de Bali t.v.. Wie de gong van dichtbij wil bekijken wordt geacht een donatie van 10.000 rp achter te laten.

De gong voor wereldvrede

Gong

De naam Gandhipark is wat hoog gegrepen voor een standbeeld van Gandhi bij een vijver. De ondernemers die er vroeger werkplaatsen hadden voor glasblazen en steenbewerking zijn ter ziele. Bij de entree is wel een souvenirwinkel.

Deze plek zal voornamelijk aantrekkelijk zijn voor de bevolking van Denpasar om even de bebouwing en drukte te ontvluchten.

Wie in de buurt is kan er even “aanleggen” en een rondje van 4 km lopen op de joggingtrek. Helaas is het pad ook hier en daar in verval. Wij zullen af en toe even de benen hier strekken. Het is een leuk rondje voor ons om te lopen.

Het jogingpad is hier en daar een survivalbaan

De 80 hectare rijstvelden waar het pad doorheen loopt

Ibu aan het werk in de subak

Het restaurant

Paviljoens in het water

 

Cultural Village Kesiman Kertalangu ligt ten noorden van Sanur richting Ubud. Na het apenmonument, Patong Rama ligt het gebied aan de linkerkant, net voor de verkeerslichten richting Ubud.

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.