Visa voor Indonesië

Alle visa op een rijtje voor reizen, lang verblijf of wonen.

Verblijf tot 30 dagen: gratis Visum On Arrival. (VOA)
Sinds 13 juni 2015 heeft de Indonesische regering visum vrijstelling gegeven aan Nederlandse paspoorthouders om tot 30 dagen in Indonesië als toerist te kunnen verblijven. Dit is inclusief de aankomst- en vertrekdag.
(Let op, vliegt u net na middernacht terug naar Nederland dan geldt dit als een volle dag, u zult niet de eerste zijn die deze dag niet mee gerekend heeft).
Dit gratis 30 dagen visum is met name voor toeristen. Dit visum is in Indonesië NIET verlengbaar.
Voor alle andere soorten verblijf dient men voor vertrek het visum aan te vragen.

Het visum is voor eenmalig toegang tot het land. Indien u Indonesië verlaat is uw visum niet meer actief. Met dit visum mag u in Indonesië NIET werken, vrijwilligerswerk doen of geld verdienen.

Verblijf van 31 tot 60 dagenU heeft nodig een toeristenvisum met een verblijfsduur van maximaal 60 dagen. Dit visum is geschikt voor vakantie of voor bijv. een overwinteringsperiode. Dit visum is niet gratis. Om dit visum aan te vragen zijn er twee opties mogelijk:

•    U kunt het visum voor vertrek (in Nederland) regelen bij de Indonesische ambassade. U krijgt dan een visumstempel van 60 dagen in uw paspoort.
•    U koopt bij aankomst op het vliegveld een 30 dagen visum en laat dit ruim voor de 30 dagen verstreken zijn verlengen bij een immigratiekantoor.

Het visum is voor eenmalig toegang tot het land. Indien u Indonesië verlaat is uw visum niet meer actief. Met dit soort visum mag u in Indonesië NIET werken, vrijwilligerswerk doen of geld verdienen.

Verblijf langer dan 60 dagen tot 6 maanden, geschikt voor familiebezoek en/of langer verblijf dan 60 dagen. U vraagt een sociaal cultureel visum aan (Sosial Visa Budaya ) aan bij de Indonesische ambassade in Den Haag. De maximale verblijfsduur van dit visum is 6 maanden. In uw paspoort krijgt u een visum voor 60 dagen. Daarna kunt u het visum na een verblijf van 60 dagen, elke 30 dagen in Indonesië verlengen tot maximaal 6 maanden. Dit moet opgestart worden voor de termijn verstreken is. Om dit type visum aan te kunnen vragen, heeft u een sponsor nodig die in Indonesië woont. Deze moet een sponsorbrief, die bijgevoegd moet worden, ondertekenen. De visumverlengingen kunt u regelen bij het immigratiekantoor waar uw sponsor woont.

Het visum is voor eenmalig toegang tot het land. Indien u Indonesië verlaat is uw visum niet meer actief. Met dit soort visum mag u in Indonesië NIET werken, vrijwilligerswerk doen of geld verdienen.

Visum voor senioren die voor langere tijd in Indonesië willen verblijven (kitas)

Het seniorenvisum is bedoeld om personen van 55 jaar en ouder de mogelijkheid te bieden om lang in Indonesië te verblijven. Een seniorenvisum is in eerste instantie een verblijfsvergunning voor 1 jaar. Daarna kan het visum jaarlijks worden verlengd. Het is de enige manier waarop ouderen, met behoud van de Nederlandse nationaliteit en inkomsten, de mogelijkheid kan worden geboden om in Indonesië te kunnen wonen.

Een seniorenvisum is in Indonesië bekend onder de naam KITAS. Het visum wordt ook ‘retirement visa’ of ‘limited stay visa’ genoemd.Het visum wordt aangevuld met een multiple entry visum waarmee u  vaker mag in en uitreizen. U heeft hierbij een Indonesische sponsor nodig of een (Indonesisch) visumbureau welke als sponsor fungeert. Met dit soort visum mag u in Indonesië NIET werken, vrijwilligerswerk doen of geld verdienen.

Na 5 jaar kunt u de Kitas (S-short stay) laten omzetten naar een Kitap (P=permanent stay)

Voor werkvergunningen gelden andere procedures, informatie hierover is te vinden op o.a.: http://www.bali-expat-business.com/8/working-permit-bali-indonesia/

Voor degenen die een verblijfsvergunning willen aanvragen omdat ze gehuwd zijn met iemand van Indonesische afkomst verwijs ik naar http://www.bali-expat-business.com/11/wife-married-indonesian/

Er zijn in Nederland diverse visabureau’s waarbij u uw aanvraag kunt regelen. Regels en kosten veranderen snel. Kijk voor actuele informatie op: http://visa4indonesia.nl/

Deze informatie is aan verandering onderhevig en pretendeert niet volledig te zijn. Stel u zelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.