Telefoon, simkaarten en internet

Het gebruik van een Nederlandse of Belgische provider in Indonesië is niet aan te raden. Buitenlandtarieven bij uw eigen provider zijn duur.

Veel hotels en restaurants hebben gratis Wifi. Wil je echter continu online kunnen zijn en wil je af en toe ook goedkoop (lokaal) kunnen telefoneren? Dan is het een aanrader om een lokale SIM-kaart te kopen (al dan niet met online 3G/4G-data).

Het gebruik van een Indonesische simkaart is veel goedkoper. Bijna iedereen gebruikt hier een prepaid-simkaart. Het Indonesische woord voor beltegoed is ‘pulsa‘. Deze schaf je aan en gebruik je tijdens je vakantie.

Een lokale SIM-kaart (kartu sim) kost een paar euro. Als je de kaart koopt zit er meestal een paar euro beltegoed op. Een SIM-kaart met 1,5 GB aan data kost nog geen 10 euro.  Simpati (Telkomsel) en Tri hebben een goede dekking op Bali.

images-2

Wanneer je beltegoed op is, kun je nieuw beltegoed (pulsa) kopen. Hiervoor ga je naar een van de vele toko’s (winkeltjes) waar je pulsa op de borden ziet staan (bijna op iedere straathoek). Via een elektronische code waardeert de verkoper je tegoed in een paar seconden weer op. De verkoper toetst op zijn eigen telefoon een code in waardoor jij extra beltegoed op je eigen telefoon ontvangt. Je rekent contant af. Alle formaten simkaarten zijn te koop. De nano- en microsim worden vaak ter plaatse op maat gemaakt met een handig knipapparaatje.

images

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.