Sidemen

Sidemen is voor ons een van de pareltjes op Bali waar we graag naar toe gaan. Op slechts een uurtje rijden vanaf ons huis komen we in een totaal ander landschap. Sawah’s gelegen in de vallei van Sidemen, volop wandelmogelijkheden en bovenal rustig, groen en schoon.

We trakteren ons zelf op een weekendje weg. We zijn 30 jaar getrouwd en we boeken een hotel met uitzicht over de sawah’s. Vorig jaar hebben we bij Abian Ayu geslapen, deze keer gaan we naar de buren: Sawah Indah Villa. Prachtig gelegen kamers met weids uitzicht, een heerlijke infinity pool en een restaurant met dito uitzicht.

Op zaterdagmorgen rijden we er naar toe. Vorig jaar waren er forse wegwerkzaamheden tussen Klungkung en Sidemen. En, hoera, ook nu wordt er nog druk geasfalteerd. Dat geeft oponthoud omdat het verkeer slalommend om de bergen zand en stenen moet rijden. De weg is een route voor de zandtrucks komend uit de buurt van Rendang. Het meeste oponthoud is echter aan de andere kant van de weg.

Net voor de middag komen we aan bij Sawah Indah Villa. We betrekken een leuke joglo. Het uitzicht is fantastisch. De joglo heeft, blijkt achteraf, wel een nadeel. De joglo ligt het dichtst bij het restaurant en geeft ‘s avonds stank overlast uit de keuken en het riool en geluidsoverlast vanuit de keuken en het restaurant. Overdag is het een prima plek en gelukkig sluit het restaurant vroeg. We dienen echter wel een klacht in en worden behoorlijk gecompenseerd. De overige kamers liggen wat verder van het restaurant en zullen deze overlast niet hebben.

Sawah Indah villa:

We maken eind van de middag een lekkere wandeling naar de rivier en vermaken ons verder met een boek bij het zwembad, genietend van de prachtige omgeving.

Wandelen in de namiddag:

De twee dagen daarna worden ook gekenmerkt door wandelen, luieren en genieten. We maken nog even een ommetje naar Darmada resort voor gebak bij de koffie op onze trouwdag. De befaamde chocolatemousse cake, helaas te lang in de magnetron geweest en daardoor chocopasta geworden gaat retour en wordt vervangen door carrotcake. Het laat zich goed smaken.

Darmada:

In de vroege morgenuren:

De terugreis op maandag voert door ravijnen en smalle binnenwegen. We willen de hoofdweg vermijden en vinden een prachtige route. Het gaat op en neer over hier en daar steile hellingen, er zijn haarspeldbochten, groene bossen en wederom prachtige uitzichten op sawah’s en heuvelachtig landschap. We hebben een heerlijk weekend gehad.

Wie meer wil lezen over Sidemen: http://www.wijwonenopbali.com/?s=sidemen&searchsubmit=U

 

 

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.