Scooter huren op Bali

Een scooter huren op Bali is iets dat veel vakantievierders willen doen als ze op Bali zijn. En terecht, want het is een ideaal vervoermiddel om Bali te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een rit naar de prachtige Jatiluwih-rijstvelden of de rustgevende omgeving van Sidemen. En wat te denken van de vele mooie tempels die je kunt bezoeken of een tocht langs de mooie baaien in het zuiden van Bali?

Echter, weet jij waar je allemaal aan moet denken?

Ben je verzekerd als je op een scooter over het eiland gaat rijden? Heb je een rijbewijs nodig? Zo ja, moet dit een internationale zijn? Wat kost scooterhuur? Hoe is het verkeer op Bali? We krijgen regelmatig deze vragen. We proberen er zo goed mogelijk een antwoord op te geven. Wie aanvullingen heeft, laat het weten.

Heb je een rijbewijs nodig? Moet dit een internationaal rijbewijs zijn?

Ja, je hebt een rijbewijs A (Nederlands motorrijbewijs) nodig in combinatie met een internationaal rijbewijs. Een brommercertificaat is hier niet geldig. Een autorijbewijs is evenmin een geldig rijbewijs om hier een scooter/motor te besturen. Er rijden geen brommers op Bali. De scooters/motoren die je hier huurt zijn vanaf 108 cc en vallen dus onder de Nederlandse categorie motor. Echter het huren van een scooter is doorgaans eenvoudig. Men vraagt veelal niet naar een geldig rijbewijs. Maar het gaat erom om niet in de problemen te komen bij ongelukken. Heb je geen geldig rijbewijs en je komt door een ongeval in de problemen dan dekt geen enkele verzekering de schade. Dat is iets waar je goed over na moet denken. Het is je eigen verantwoordelijkheid. Maar je kunt niet alleen jezelf er schade mee berokkenen, ook anderen kunnen er door in de problemen raken. Als je aangehouden wordt bij verkeerscontroles en geen internationaal rijbewijs A kunt overleggen dan leidt dit in veel gevallen tot een boete. De boete verschilt per situatie. Bij verkeerscontroles kun je ervan uitgaan dat je als buitenlander staande wordt gehouden. Dat is hier nu eenmaal zo. Zijn je papieren in orde, dan is er geen vuiltje aan de lucht en kun je doorrijden. Geef aan dat je weinig geld bij je hebt en stop wat “boetegeld” in een extra portemonnee. Je kunt hierbij denken aan 50.000 Rupiah. Blijf kalm als een politieagent je aanhoudt, reageer in ieder geval niet geïrriteerd. Dit maakt je onderhandelingspositie alleen maar zwakker.

Wat als je een ongeluk krijgt?

Het is zo dat je hier als buitenlander bijna altijd aan het kortste eind trekt en als schuldig wordt bevonden. Daar kun je vrij weinig aan doen. Ook als je niet schuldig bent aan het ongeval. De redenatie is dat als jij er niet was geweest, het ongeval niet was gebeurd en het feit dat je als buitenlander over voldoende financiële middelen beschikt maakt dat je de pineut bent. Als je schade veroorzaakt aan je eigen scooter, ben jij degene die hiervoor zal moeten betalen. Erger nog: als jij materiële of immateriële schade hebt veroorzaakt bij een derde, dan is de kans heel groot dat jij hier voor opdraait. Medeweggebruikers gaan zich met de zaak bemoeien. Politie zal bij kleine ongevallen niet in actie komen. Men laat de onderhandelingen aan de betrokkenen over. Als je taal niet machtig bent is dat een extra handicap.

Ben je verzekerd?

Aangezien hierover veel op internet wordt geschreven en er veel uiteenlopende meningen zijn is het moeilijk om hierover een eensluidend antwoord te geven. Neem je eigen verantwoordelijkheid wanneer je van plan bent om hier een motor te huren door contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij en te vragen naar de voorwaarden in geval van calamiteiten. In ieder geval geldt altijd: “indien je op een voertuig rijdt waarvoor je geen rijbewijs hebt, ben je nooit verzekerd voor lichamelijk letsel dat je aan anderen toebrengt.” Ook geldt: draag je geen helm dan loop je grote risico’s dat de verzekering niets vergoed. Het dragen van een helm is wettelijk verplicht (afgezien van het aspect “eigen veiligheid”).

Op Bali worden veel motoren niet WA verzekerd verhuurd of zijn de polisvoorwaarden minimaal.

Verkeer

Houd er voor je veiligheid rekening mee dat men op Bali aan de linkerkant van de weg rijdt. Heb je geen ervaring met het rijden op een motor, krab dan eerst goed op je hoofd of je dit wel gaat doen. Zelfs al je wel motor kunt rijden is het de vraag of je optimaal kunt genieten. Je mag je aandacht hier in het verkeer geen seconde verslappen. Het verkeer vraagt een totaal andere houding van je dan je gewend bent in Nederland. Men rijdt hier egoïstisch en het is altijd: ikke eerst. Als je vasthoud aan, ja hallo, hier rijd ik of ik heb voorrang dan vraag je om problemen. Je moet meebewegen in het verkeer. Er zijn veel onverwachte situaties en men wil overal tussendoor kruipen. Draag op de overvolle wegen in het zuiden een mondmasker. Geen overbodige luxe bij de uitlaatgassen die je inademt. Je kledingkeuze is aan jou. Ga niet met strandkleding op de motor zitten, toen respect naar de bevolking toe. En weet dat wanneer je bedekkende kleding en schoenen je draagt je iets minder kwetsbaar bent bij een valpartij.imgres

Is er een alternatief voor het huren van een scooter?

Ja, die zijn er volop. Lees onder het kopje: 10 manieren voor vervoer op Bali.

Wat kost het huren van een scooter op Bali?

Bij de meeste verhuurbedrijven kun je kiezen uit verschillende opties. Wil je de scooter voor een dag, week of zelfs een maand huren? De logische regel is dat hoe langer je er eentje huurt, hoe goedkoper het wordt. Wel onderhandelen natuurlijk, en niet direct akkoord gaan met de voorgestelde tarieven. Benzine is hier erg goedkoop. Momenteel (oktober 2016) ongeveer 48 eurocent per liter. Dit zijn de prijzen die gangbaar zijn en waar je op uit moet zien te komen:

  • Per dag: 40.000 tot 70.000 Rupiah
  • Per week: 200.000 tot 250.000 Rupiah
  • Per maand: 650.000 tot 750.000 Rupiah

img_8887 img_8230

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.