Pantai Karang Sewu Gilimanuk

Afgelopen week waren we in Jembrana (west Bali) bij onze vrienden. Het is altijd leuk om samen wat te ondernemen. We rijden naar een strand aan de rand van Gillimanuk (daar waar de ferry naar Java vertrekt). Dit strand heet pantai Karang Sewu We rijden naar de ingang van het strand, er staat een lokethokje. Daar zit echter niemand in. We rijden onder de slagboom door. Opeens wordt de bewaker wakker onder een boom en komt aangsloft. We moeten afrekenen 200.000 rp p.p. (13 euro) en voor de auto 15.000. We kijken of het water brandt. Huh? We verstaan de man vast niet goed. We vragen nog een keer. Maar hij herhaalt dezelfde bedragen. Dat gaan we niet doen. Het strand blijkt onder het national park Bali Barat te vallen. We weten dat de toegangsprijzen voor het nationaal park verhoogd zijn. Maar het verschil tussen lokale tickets en buitenlandse ticketprijzen is in onze ogen unfair (overigens is dit bij veel objek wisata, toeristische attracties, het geval). We gaan geen volle dag het park in met een trekking of snorkelen.

Het betalen van de lokale prijs krijgen we niet voor elkaar. Niet met het laten zien van Kitap, ook niet met overleg waar we wonen. Deze vier “toeristen” moeten gewoon aan de bak. We bedanken voor de eer en keren om.

We rijden wat veder omhoog en parkeren de auto bij het stadspark van Gilimanuk.

Vanaf hier kunnen we een eindje langs het strand lopen, maar stuiten uiteindelijk op de mangroven van het park.

Aan de overkant van de baai liggen parelwitte stranden, het uitzicht is prachtig. Achter ons laat de scheepshoorn van de ferry weten te zullen vertrekken naar Java.

Op de terugweg naar Negara is de weg bar slecht. Door de regen en zware trucks zijn er talloze diepe gaten in de weg gevallen. We laveren er om heen. We volgen het spoor van de auto’s voor ons. Bij Pebuahan slaan we af richtig kust om in het lokale vissersdorp een verse vis te scoren. De lokale visrestaurants hebben zwaar te lijden gehad onder zwaar weer en springtij twee jaar geleden. We laten drie heerlijke vissen roosteren voor ons middagmaal. Zo sluiten we de dag gezellig af.

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.