Ontdekt, een van de leukste toiletten ooit

Ik hoor jullie denken, wat moet ik met een blog over een toilet. Het kwam gewoon toevallig op ons pad. We kunnen over al onze reizen in het verleden wel een toilet-bezoek-boek schrijven: van de mooiste uitzichten in de natuur van IJsland tot de vreselijkste plasgoten in China. Maar laten we het gewoon bij vandaag houden.

Mooi weer, stralende zon, toerend op de motor richting Ubud. Achter Abiansemal ligt in een kleine dessa een fantastische plek waar John Hardy zijn zilvercollectie verkoopt, gasten ontvangt en rondleidingen organiseert. Dat alles in een natuurlijke omgeving met veel bamboe en kenmerkend voor hem: alles is gehuisvest in de prachtige gebouwen van bamboe. John Hardy, ooit de grondlegger van de Green Village met de fantastische bamboevilla’s en de bamboe fabricagefabriek. Hij tekent ook voor de ontwerpen van de Greenschool en de Big Tree farm chocoladefabriek (zie de links in het blog). Hij richt zich nu alleen nog maar op zijn passie voor het vervaardigen van handgemaakte zilveren sieraden.

De ontvangstruimte

Uitleg over de vervaardiging van de sieraden

De entree is prachtig en het welkom hartelijk, bij de ingang worden we voorzien van koude handdoekjes en een heerlijk glas ijsthee. Zonder begeleiding rondkijken is not done, dus gaan wij op stap met een aardige verkoopster die al 14 jaar hier werkt en ons tekst en uitleg geeft over het vervaardigen van de sieraden. Helaas is op zaterdag de werkplaats dicht.

Ze neemt ons mee naar de verkoopruimte, waar eerlijk is eerlijk, de prachtigste sieraden liggen. Daaraan gekoppeld hangen dito prijskaartjes. Het is zonder meer klasse. En alle stukken zijn uniek. Er mogen van de sieraden geen foto’s gemaakt worden.

Verkoopruimte

De verkoopruimte

In de tuin

Dak van de verkoopruimte

Dak van de entree

We kijken rond en verlekkeren ons. Leo vindt dat mijn verjaardag wellicht een leuke gelegenheid is om terug te komen. Ik denk dat hij daarbij een ander adres in gedachten heeft….. De verkoopster vindt dat wel wat ver weg in de tijd en adviseert een kerstkado. Nu maar hopen dat dit in de oren geknoopt is bij manlief. Uiteraard kan een sanitaire stop niet ontbreken en zie daar: een prachtig toilet met uitzicht op de bamboebossen, een bamboevloer en de wanden van gevlochten bamboe. Het heeft wel wat! Normaal gesproken gaat de camera niet mee het toilet in, maar deze konden we niet overslaan.

Weldaduig toilet

Verbindingsbrug

Entree

Prachtig om zowel de sieraden als de gehele entourage te zien. Van maandag tot en met vrijdag kan, wanneer er gereserveerd wordt, deelgenomen worden aan een lunch, een rondleiding in de werkplaats en de verkoopruimte. De website van John Hardy geeft alle informatie.

Informatie over de andere bamboeprojecten van John Hardy:

http://www.wijwonenopbali.com/green-school-ubud/

http://www.wijwonenopbali.com/?s=green+village

We rijden verder door de natuur rond Abiansemal en nemen de kleine betonpaden door de velden.

Omgeving Abiansemal

Omgeving Abiansemal

Omgeving Abiansemal

Omgeving Abiansemal

Omgeving Abiansemal

Inmiddels is het lunchtijd. We rijden onderlangs door Ubud richting Mas. Bebek Semar Warung laat mij iedere dag op Facebook zijn prachtige eetgelegenheid zien, dus daar moesten we maar eens een kijkje nemen. Aan de Jalan Raya Mas worden we verrast door inderdaad een leuke lunchplek.

Bebek Semar Warung

We nestelen ons aan de rand met uitzicht over de velden. Niets te veel gezegd.

Uitzicht bij Bebek Semar Warung

Moet gezegd, de prijzen zijn geen warungprijzen. De toeristen zullen hier niet wakker van liggen, maar wie hier langer vertoeft heeft vergelijkingsmateriaal. We laten het goed smaken in deze paradijslijke omgeving. Weer een leuke tour gehad vandaag!

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.