Onstuimig weer en een schuddend huis

Voor ons doen zijn we vanmorgen vroeg uit de veren. Rond 10 over 7 horen we een oergerommel en de aarde trilt. Dat is niets bijzonder en maken we wel vaker mee. Maar direct daarop neemt het oergerommel toe en schud het huis aan alle kanten. Naar buiten roep ik, een aardbeving. Ik ga snel naar de deur en sta op straat. De buren verderop staan ook op straat. Leo en Henk komen niet achter me aan. Ze blijven in de tuin kijken hoe alles schud en trilt. Het nieuwe afdak hing aardig te schudden zeiden ze even later toen ik weer binnenkwam en het zwembadwater golfde mooi 1 kant op, net een dambord. Tsja zo zie je maar hoe iedereen anders reageert op de aardbeving. Jac was nog boven en komt even later geschrokken naar beneden. Even later lezen we dat de beving een kracht had van 6.4 en er geen tsunamiwaarschuwing is. Gelukkig ook geen schade en geen gewonden op Bali. Deze keer was voor ons de “zwaarste” die we tot nu toe gevoeld hebben. Als we later een kaartje met het epicenter zien is het geen wonder dat we het goed voelden. Hemelsbreed op nog geen 25 km afstand.

Twee dagen geleden waren we met elkaar op stap via Harvest, jullie weten wel, die lekkere pattiserie en chocolaterie aan de Sunset Road naar een relaxte avond bij La Plancha in Legian.

Dat relaxte kunnen we aan het strand bij La Plancha ook letterlijk schudden. Na het parkeren van de auto op double 66 zien we al manshoge golven. Een onstuimige wind fluit ons om de oren. Manhaftig lopen we naar La Plancha want wij willen relaxt “zitzakken” bij zonsondergang. De rijen zitzakken zijn geminimaliseerd. Er staat hooguit een rij of drie. De voorste rij is vrij. Dat is “mazzel” vinden wij. Kunnen we daar zitten? Doe maar niet zeggen de La Planchaboys. Het water stijgt snel en straks ben je je bezittingen kwijt. We lopen naar de buren en nemen de achterste rij. Alle leuke gekleurde baliparasols zijn ingeklapt. Het haar waait bijna uit de haarwortels, maar wij komen hier niet voor niets. We bestellen een drankje. De anders zo relaxte sfeer is totaal “verwaaid”. De golven zijn spectaculair hoog. Dat is wel leuk om te zien. De verkopers proberen met de paar schamele gasten die op het strand zitten hun waar te slijten. Olitanten, kralen, schilderijen, selfiesticks, sarongs alles komt in straf tempo voorbij.

Af en toe rolt er al een golf vervaarlijk richting voorste rij zitzakken. Het duurt niet lang of de golven vinden hun weg tot de achterste rij waar wij zitten. Snel de voeten en tassen omhoog. Iedereen voor ons heeft doorweekte zitzakken en dito achterwerken. De voorste rij zitzakken heeft het ruime sop verkozen en dobbert in de branding.

Wij ontspringen de dans maar vinden het al snel welletjes. Genoeg onstuimigheid geincasseerd op naar de warme hap. Zo zie je maar dat het rustige weer op dat moment bij ons rond het huis totaal anders kan zijn een paar kilometer verderop.

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.