Een “nieuwe” waterval en een super warung, opnieuw Ubud

De middag breekt aan en wij stappen op de motor. De regen lijkt iets in activiteit af te nemen, dus durven we een ritje wel aan. Vandaag hebben we geen echte vaste plannen wat we gaan doen. Binnendoor naar Ubud rijden om daar te lunchen en dan zien we wel. We slaan op de bypass af bij Saba en toeren over de kleine binnenwegen. De rijstvelden staan er weer groen bij. We nemen nog kleinere wegen en tuffen langzaam door. We hebben geen haast. De weggetjes hebben we al veel vaker gereden. Opeens worden we verrast door een bord met daarop: waterval Blangsinga. Er ligt een splinternieuwe parkeerplaats  naast de weg. In dit gebied hebben we al eens geprobeerd in de jungle af te dalen naar de waterval Tegenungan (dus niet aan de Kemenuh kant), maar het lukte ons nooit. Het zal toch niet waar zijn dat een ander nu wel toegankelijk is gemaakt? We draaien de parkeerplaats op. We vragen of deze waterval dezelfde is als van Tegenungan. Er wordt bevestigend geknikt. Alleen heet hij hier Blangsinga, omdat de dessa aan deze kant van de waterval zo heet. Natuurlijk, zo houd je het eenvoudig. Het is veel beter hier zegt de man van de dessa en de trap is ook veel korter. We gaan het ervaren. We kopen een ticket a 10.000 rp. p.p. en dalen de trap af. Niets teveel gezegd! De kermis die inmiddels aan de kant van Kemenuh is ontstaan rond de parkeerplaats en entree ontbreekt hier volledig. Er is een keurig toilethok en 2 tenten met versnaperingen. De brede trap is splinternieuw en heeft, hoe is het mogelijk hier op Bali, gelijkmatige treden. Het is inderdaad maar een klein stukje naar beneden. Dat wordt deze keer niet omhoog puffen. En dan zien we als we halverwege zijn dat we net boven de waterval uitkomen en niet beneden aan de voet van de waterval.
Wouw! Via rotsplateaus kun je naar de rand lopen, precies op het punt waar de waterval naar beneden dendert. Gelukkig is er een klein gebied afgebakend, anders kom je te dichtbij het gevaarlijke punt. Een Chinese schone denkt dat ze pootje kan baden net voor het punt waar de waterval naar beneden stort, maar gelukkig is er bewaking die haar meteen het water uitklapt. Ze kijkt wat verbaasd en niet begrijpend. Ongelooflijk hoe naïef mensen zijn en de kracht van water onderschatten. In plaats van de aanblik vanaf beneden richting waterval, waar de meeste toeristen lopen, staan we boven. Het uitzicht op de rivier is groots, er is ook nog een miniwaterval. Via een ijzeren trap kun je afdalen naar beneden. Daarna heb je twee keuzes, je komt weer terug naar hetzelfde punt of steekt de rivierbedding over en gaat aan de Kemenuh kant weer omhoog. We zitten een poos te kijken en te genieten van dit prachtige natuurfenomeen. We zijn al een aantal keren aan de Kemenuh kant geweest, maar deze entree is beslist veel meer de moeite waard (haha en beslist more easygoing).

Waar het water naar beneden stort is een afzetting met vlaggetjes

Het rotsplateau aan de bovenkant van de waterval

De rivier

Kleine wachters voor good luck

Aan de Kemenuh kant is het druk beneden

Van boven is het uitzicht prachtig

De waterval Tegenungan (Blangsinga)

Ik was er ook..

We stappen weer op de motor en tuffen richting Ubud. We vinden een superleuke uitspanning, aan de rand van Ubud en aan de rand van de rijstvelden. Kedai D’Sawah bestaat uit een aantal veranda’s en rijstschuren met daaronder grote banken en zitplekken. Aan de rand van de rijstvelden staan picknicktafels. De tuin is een lust voor het oog met een diversiteit aan planten en orchideeën. Deze zijn tevens ook voor de verkoop. We settelen ons, bestellen heerlijk eten voor lokale prijzen en genieten van de rust, het eten, het uitzicht en de heerlijke muziek. Als we niet oppassen gaan we hier nog een middagdutje doen….Via de Buddhawerkplaats begint de terugreis.  Tegen half vijf zijn we weer thuis. Dat was toch te lang geleden om zo lekker op de motor rond te toeren.

Kedaii D’Sawah

Weids uitzicht

Overal orchideeen

Wat een heerlijke plek

Wouw!

Dit wordt een blijvertje

De Buddha werkplaats annex restaurant

Prachtig handwerk

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.