Mandala Desa, een paradijselijk verblijf tussen Sanur en Ubud

Middenin de sawah’s achter Sukawati ligt Mandala Desa, boutique hotel. Een paar weken geleden maakte ik (Anjo) kennis met de eigenaresse Jacinta en hadden mijn vriendinnen en ik een rondleiding over het resort. Enthousiast kwam ik thuis. Ik vertelde Leo over de prachtige rustige ligging van de accommodatie en over het mooi opgezette en verzorgde geheel.

Ook al ligt het hotel maar op 10 km afstand van ons huis, we besluiten dat we er even tussen uit willen en boeken een kamer bij Mandala Desa. De ligging is centraal, op zo’n 15 km vanaf Sanur en met Ubud en Sukawati binnen handbereik.

Er is keuze uit een superieur kamer, een garden suite, een vieuw suite en 2 prive villa’s. Dit kleinschalige hotel biedt 4 kamers en 2 villa’s aan, met allen een prachtig uitzicht over tuin, rijstvelden en bij helder weer de Gunung Agung en de Kintamani vulkaan. De kamers liggen allemaal in een zeer verzorgde tuin met tropische bloemenpracht. Onze privevilla is zeer comfortabel, super schoon en van alle gemakken voorzien; koffiemachine, theezetfaciliteiten, gallon water, minibar en prachtig gedecoreerd met frangipani bloemen. Wat een mooi welkom. Na uitleg over de villa en de tourmogelijkheden worden we in de watten gelegd met een welkomstdrankje met spekkoek.

De bale en terras bij de prive villa. Rechtsonder het terras voor gezamenlijk gebruik in de tuin

De twee badkamers, 1 binnen met het toilet en wastafelgedeelte en 1 buiten met douche- en ligbad bij de prive villa

Slaapkamer

Bij de villa is een groot terras met comfortabele banken, een magnifiek weids uitzicht en een heerlijke bale. Hier kunnen we ons wel vermaken. Het is lunchtijd, de nasi campur smaakt heerlijk. Mandala Desa maakt gebruik van zoveel mogelijk groenten en kruiden uit eigen tuin en gebruikt geen smaakversterkers. We nestelen ons in de bale met een goed boek en genieten van ons ansichtkaartenuitzicht. Wanneer we aan het eind van de middag de benen willen strekken begint het te regenen. Rond vier uur wordt er op de deur geklopt. Komang brengt de afternoon tea met opgerolde crepes met kokos en bruine suiker. Mmmm. De regen is tamelijk langdurig en fors. Ik blader wat in het documentatiemateriaal wat in de kamer ligt. Het aanbod van tours en mogelijkheden is groot en er worden wandelroutes aangegeven vanuit Mandala Desa. Daar hebben we zin in! Tegen half 6 wordt het droog. Met de paraplu en camera gaan we op stap. De uitgekozen route is aan de overkant van de weg. Het pad leidt de rijstvelden in naar 2 tempels. We bereiken tempel 1 en keren ons even om. De lucht achter ons is opnieuw loodgrijs. Beter dat we teruglopen besluiten we. We houden het niet droog, onze kleine opvouwbare paraplu’s zijn niet bestand tegen de bui die losbarst. Jammer, maar het is regentijd en het is niet anders. In de avond gebruiken we ons eten op ons eigen terras. De maaltijden smaken prima en zien er goed verzorgd uit. En wat een weelde, er is zelfs een goede leeslamp aanwezig zodat we nog even verder kunnen lezen.

Smaakvolle maaltijden, prima service

Na een heerlijke nacht genieten we van ons ontbijt met huisgemaakt brood, huisgemaakte jam, omelet en een juice van mint, banaan en lemon. Er is keuze uit een aantal ontbijtmogelijkheden. Het personeel neemt de avond van tevoren de bestelling op en vraagt hoe laat je het ontbijt geserveerd wilt krijgen. Dit kan desgewenst op eigen terras of balkon of bij de tafels rondom het zwembad. En…. er is geen jam karet (elastieken tijd) het eten wordt keurig op tijd geserveerd.

Zwembad met prachtig uitzicht over de sawah

Uitzicht op Kintamani en Agung bij helder weer

Het is zonnig en helder. We hebben een weids uitzicht op zowel de Gunung Agung als op de vulkaan Kintamani. De rijstvelden staan er prachtig groen bij. We besluiten de wandelschoenen aan te trekken en beide routes te lopen. De eerste route gaat achter het hotel langs door kleine desa’s en langs een rivier, de tweede route is de route van gisteren de rijstvelden in. We lopen beide routes in ongeveer drie kwartier per route. Dit is waar we zo van houden, in de prachtige natuur op stap zijn.

We luieren nog wat bij het zwembad en nemen na de lunch afscheid van Jacinta en haar team. We hebben het gevoel er even heerlijk tussenuit te zijn geweest en in de watten te zijn gelegd. Voor wie van kleinschaligheid, rust, natuur en een “paradijselijke” accommodatie houdt met volop mogelijkheden voor excursies in de buurt (o.a. Sukawati markt, Hidden Canyon, Ubud, fietsen, wandelen en tours over midden Bali) kunnen we Mandala Desa zeker aanbevelen.

Informatie over Mandala Desa en prijzen kijk o.a de eigen website en booking.com of neem contact op.

http://mandaladesa.com/

Op ons blog kunt u lezen over de Hiden canyon in Sukawati en de Sukawati markt. Leuke excursies om vanuit Mandala Desa te maken!

http://www.wijwonenopbali.com/hidden-canyon-sukawati-2/

Pasar Seni Sukawati

Mandala Desa ligt dichtbij  Kemenuh hier kunt u de vlindertuin, de waterval  en het prachtige masker- en poppenmuseum bezoeken, kijk op de links hieronder

http://www.wijwonenopbali.com/?s=Kemenuh&searchsubmit=U

http://www.wijwonenopbali.com/tussn-sanur-en-ubud/

De foto’s geven ons verblijf weer:

De kamers en 2 villa’s liggen in een prachtig aangelegde tuin

Aan alles is gedacht: afternoon tea, sarongs en een sfeervolle aankleding van de kamers

Riant aanbod van tours, uitzicht op gaden en vieuw suites

Bibliotheek, koffie- thee en minibarfaciliteiten en de zitjes rond het zwembad

Wandeling door de sawah’s

Wandeling door de desa’s

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.