Lovina, noord Bali

Onze volgende pleisterplaats op onze mini vakantie is Lovina. Een “gouwe ouwe” voor ons. We overnachten, zoals we altijd doen bij Villa Jaya. Een heerlijk klein guesthouse, eenvodige kamers, klein restaurant, zwembad en kamers met uitzicht op de tuin wanneer je beneden zit of over de palmbomen en de groene sawahs  wanneer je boven zit. Een comfortabele zit op de veranda en erg aardige jongens die het guesthouse runnen. In twee minuten loop je in het centrum van Lovina (Kalibukbuk) waar je tal van restaurantjes hebt. Warung Ayu is onze favoriet en haar nieuwe uitspanning aan het begin van jl Mewar bij de verkeerslichten is net als haar “oude” vestiging, zeer aan te bevelen. Toen wij er aten leek het beide keren een Nederlandse kolonie. Sea Breeze aan het strand, op 5 minuten lopen vanaf Villa Jaya, heeft een kleine renovatie ondergaan en heeft een terras op en aan het strand gekregen met heerlijk eten. Dus wij vermaken ons wel in Lovina.

Na het ontbijt lopen we langs de kustlijn richting Anturan en genieten van het plaatselijke leven. De dolfijnspotting/snorkeltochten die iedere visser aanbiedt in de vroege morgen laten we voor wat het is. Dat hebben we lang geleden al een paar keer gedaan. Wij genieten ook van de dolfijnen, maar dan die van het standbeeld bij het strand. Het is laagseizoen, dus erg rustig. De verkopers kunnen hun waar niet slijten en meneer Ketting probeert ons zijn “edelstenen” te verkopen. Het touwtje krijg je gratis. Ja prachtig, eh ..maar bedankt.

Op de middag van aankomst in Lovina bezoeken we Banjar. Banjar ligt 5 km westelijk van Kalibukbuk. In Banjar liggen de hotsprings en het boeddhistische klooster. Leuke bezienswaardigheden voor een trip. Maar die hebben we al meerdere keren bezocht dus gaan we nu voor de Singh Singh waterval. Deze kennen we nog niet. Bovenaan de heuvel bij het gelijknamige villapark ligt een entree naar de waterval die uit drie gedeeltes blijkt te bestaan. Bij het restaurant, met vieuw over de kustlijn, van het villapark loopt een trap naar beneden naar waterval nummer twee. De afdaling is goed te doen. Tussen imposante rotspartijen klettert de waterval naar beneden. Het water is wat melkachtig van kleur en er kan in en onder de waterval gebadderd worden. Onderweg spotten we wat apen. 

We genieten van het uitzicht. Wie deze trip in Banjar gaat doen kan deze ook nog combineren met een bezoek aan Krishna wat even verderop aan de hoofdweg ligt. Bij Krishna kun je alle souveniers inslaan die je denkt nodig te hebben, kleding te kust en te keur en achter het park is een uitgebreid terrein met restaurants, pretparkje en een heus vliegtuig in de tuin.

Wij zoeken liever onze gezelligheid en de rust in de kleinschaligheid van Lovina.

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.