Lovina, Munduk, Twin Lakes en Bedegul. Van noord naar zuid.

We staan op met stralend weer in Lovina. Tijd om huiswaarts te keren. We hopen dat we een goede rit naar huis zullen hebben. De afgelopen regentijd heeft veel aardverschuivingen veroorzaakt in het gebied waar we doorheen moeten rijden. Men zegt dat de conditie van de wegen inmiddels weer goed is. Droog weer bij het rijden door de bergen is daarbij wel fijn. We nemen de route Seririt, Munduk, Bedegul, Mambal.

We staan op met een stralend blauwe hemel.

Rond half negen vertrekken we. De rit is rustig, er is weinig verkeer en we treffen het echt. Het is helder en zonnig weer. Het blijft een prachtige route langs Munduk. Plantages en sawah’s wisselen elkaar af.

Munduk

Munduk

Onze Terios automaat heeft niet zoveel trekkracht in de bergen, zelfs niet als we hem in de eerste versnelling zetten. Dus kachelen we rustig omhoog en omlaag. We kunnen niet sneller. Soms zijn de hellingen pittig. Achterop komend verkeer kan wat sneller, maar ach wat maakt het uit. We willen graag automaat rijden, dat is in het zuiden handig. Die paar keer per jaar dat we in de bergen rijden redden we ons er wel mee. En….er kan altijd nog geduwd worden…

Langs de weg staan volop stalletjes met durians. Je ruikt de vrucht al van verre. Onze hulp eet ze graag, maar we nemen ze niet mee in de auto. Wij houden niet van de geur en niet van de smaak. Je ziet auto’s rijden waar ze aan de bumper zijn vastgebonden, maar deze optie hebben we niet. We nemen lekkere rambutans voor haar mee. Het is immers nu ook rambutanseizoen.

Er is inderdaad veel schade langs de weg. We zien de gevolgen van de aardverschuivingen op meerdere plekken. Hier en daar vinden nog reparaties aan de weg plaats. Later zien we rond Bedegul nog veel grotere schade. Daar is het echt slecht geweest.

We naderen de twin lakes boven Bedegul: lake Buyan en lake Tamblingan. De hortensiavelden strekken zich uit langs de wegen. De blauwe hortensia’s worden gebruikt bij de offeringen.

Hortensiavelden

Blauwe hortensia

Onze take a break nemen we met een bak koffie bij het uitzichtspunt tussen de twee meren.

Lake Buyan

Lake Tamblingan

Koffiebreak

Net voor Bedegul zien we dat de oevers rond de meren nog flink onder water staan.

Hoog water

Oevers onder water

Tegen beter weten in rijden we nog even langs de aardbeienvelden aan de oevers van lake Buyan. Helaas er zijn nog geen aardbeien. Later langs de weg zien we wel wat in plastic boxen verkocht worden. Maar het is het seizoen nog niet.

We willen kijken of we onze minitrip afsluiten in de nieuwe bezienswaardigheid tussen Bedegul en Mambal genaamd Secret Garden. De veelbelovende naam lijkt echter niet meer te zijn dan een verkoopdemonstratie van o.a. schoonheidsproducten en hun fabricage en het demonstreren van het proces rondom de koffieboon. Dit alles in zeer luxe gebouwen met restaurant en overnachtingsmogelijkheden De entree is 100.000 rp voor buitenlanders en 50.000 rp voor lokale mensen. We besluiten Secret Garden te laten voor wat het is en rijden door naar huis. We hebben weer genoten.

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.