Indonesische telefoonkaart registreren voor 28-2-2018

Aanvulling 16 januari 2018: wij hebben onze nummers inmiddels laten registreren bij Telkom in Dps met alleen paspoort. Ook bij Grapari Telkomzaken zou je dit kunnen laten doen (van horen zeggen). De registratie per sms is niet voor buitenlanders ook niet als je kitas/p hebt. Heb je een andere provider dan moet je je daar laten registreren bij een vestiging.

Nieuwe maatregel van de regering: je Indonesische telefoon (sim) kaart moet worden geregistreerd op naam. Dit kan vanaf nu tot 1 februari 2018. Nummers die niet worden geregistreerd worden vanaf 28-2-2018 geblokkeerd.

In het artikel van Indonesienu staat: toeristen die een Indonesische sim kopen voor hun vakatie kunnen zich registreren  in een van de vestigingen van de telefoonprovider.

Buitenlanders die hier wonen sms-en naar 4444.en toetsen hun paspoort en kita(s) (p)  in, ook kunnen buitenlanders die hier wonen de website van de provider gebruiken voor registratie. Ik heb zelf de registratie via de provider uitgeprobeerd en 4444. Beiden werken niet. Ik kan mij niet registreren op een van beide mogelijkheden.

ik heb verder gezocht op de website van de registratie, daarin wordt onderaan aangegeven dat je als buitenlander naar het kantoor moet gaan met paspoort en kitasp). Een andere mogelijkheid is er niet.

A Quick Guide to Government Mandated SIM Card Registration

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.