Heerlijk lokaal vis eten

Velen zeggen dat de beste visrestaurants aan het strand van Jimbaran en rond de vismarkt van Kedonganan (onder de rook van de landingsbaan) liggen. Natuurlijk hier is ruime keuze. Van  toeristenrestaurants met uitzicht op de zonsondergang tot bbq-en bij de meer lokalere restaurants. Echter zo’n 15 km boven Sanur ligt aan de bypass Ida Bagus Mantra pantai (strand) Lebih in het district Gyanyar. Het Bali Safari en Marinepark ligt vanaf Sanur gezien links van de weg, Lebih ligt even doorrijden rechts van de bypass. Pal aan het strand rond een parkeerplaats is een ruime keuze aan lokale visrestaurants waar de verse vis voor lokale prijzen ter plekke wordt bereid. Een aanrader om onder het genot van uitzicht op de branding of onder een gazebo te genieten van de verse vis naar keuze.

Wij zijn ruim een week geleden op de dag voor oudjaarsdag (alle lezers nog alle goeds voor 2018 gewenst) naar Lebih geweest. Het regent zo nu en dan maar dat kan de pret niet drukken. We lopen eerst over de wandelpaden langs het strand. Het is geen groot ommetje van kilometers omdat je aan beide zijden van de wandelpaden op rivieren stuit waar op het moment dat wij er zijn niet doorheen kan worden gewandeld ivm hoog water. Maar even de neus in de lucht en de wind door de haren is erg verfrissend.

Hoe verrassend is het als we langs het strand een prachtige parkachtige locatie met hotel zien liggen. Rumah Luwih is een hotel in modern koloniale stijl. We lopen vanaf het strand naar het hotel en vragen aan de beveiliging of we even rond mogen kijken. Dit wordt een blijvertje voor ons. Niet hotelgasten kunnen gebruik maken van een aantal arrangementen zoals high tea, brunches op zondag of een happy hour. Bij sommige arrangementen mag je gebruik maken van zon- en zwemfasciliteiten. Het geheel ziet er super verzorgd uit en is nog in kerstsfeer.

Leuk om zo redelijk dicht bij huis deze ontdekking te doen.

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.