Geld wisselen en pinnen in Indonesie

In Indonesie betaal je met de rupiah. Er gaan ongeveer 15.000 rp in een euro (koers sept 2016). De koers kan fluctueren. U voelt zich al snel miljonair wanneer u een stapeltje briefjes van 100.000 rp heeft! Het is niet raadzaam om alvast rupia’s in Nederland aan te schaffen bij het GWK of bank. De aankoopkoers ligt erg laag.

Aankomst op Bali en geld wisselen

De wisselkantoren op het vliegveld van Bali geven een erg lage koers voor uw Euro’s. Het is raadzaam om de pinautomaten op het vliegveld te gebruiken.

Pinnen

Op Bali is pinnen geen enkel probleem. Zet uw pas op werelddekking. In de media zijn regelmatig berichten dat pinpassen op Bali geskimd worden bij geldautomaten. Het is raadzaam om pinautomaten te gebruiken die in een bankgebouw staan met bewaking erbij. Losstaande pinautomaten zijn eerder doelwit voor dit soort praktijken. Maar er is natuurlijk geen garantie. Let er wel op dat in tegenstelling tot in Nederland eerst uw geld uit de automaat komt en dan uw pinpas! U zult niet de eerste zijn die hierdoor zijn/haar pas vergeet. De logo’s bij de automaten geven aan of de automaat geschikt is voor uw Nederlandse pinpas. Meest gebruikt zijn Cirrus en Maestro logo’s. Iedere trekking bij een pinautomaat brengt extra kosten met zich mee. Het bedrag wat hiervoor berekend wordt is afhankelijk van uw bank en uw betaalpakket. Informeer van te voren bij uw bank naar deze pinkosten. Het is raadzaam om per keer de maximale bedragen te pinnen. De meeste automaten geven maximaal 2.500.000 rp per transactie. Enkele (o.a. Maybank) geven 3.000.000 rp per transactie.

Wanneer u met uw credit kaart pint bij de bank zijn de kosten veel hoger dan het pinnen met uw betaalpas.

images

Wisselen

Er zijn voldoende wisselkantoren om contant geld te wisselen. De koers wordt duidelijk aangegeven. Tel ter plekke uw geld na. Loop niet eerst bij de balie weg. In het verleden zijn wisselkantoren in het nieuws geweest die op slinkse wijze geld achter hielden. Wissel alleen bij kantoren en niet op straat.

download

https://www.gwktravelex.nl/buitenlands-geld-wisselen/aanbod-valuta-online/indonesische-roepia

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.