Canggu

De laatste paar weken kwamen we een aantal keren in Canggu. Dat was lang geleden dat we daar waren. Een aantal jaren geleden was er in Canggu nauwelijks wat te beleven. Nu wordt Canggu voor af en toe een keer een van mijn favorieten.
Canggu ligt ongeveer 20 minuten ten noorden van Seminyak, halverwege de weg naar Tanah Lot.

Het strand heeft gedeeltes waar je goed kunt liggen. Eigenlijk is het strand vooral voor surfers en kiters want er zitten een aantal beroemde surfspots langs deze kustlijn. Wie vanaf het strand van Batu Bolong richting Seminyak loopt ziet dat er steeds meer leuke strandtentjes neergezet worden om heerlijk tegen zonsondergang een zitzak te pakken en wat te drinken.

De omgeving van Canggu bestaat uit meerdere stranden: Berewa, Batu Bolong, Echo, Pererenan, Selasih, Seseh en Mengening Beach.

Als je in Canggu loopt voelt het als een mengeling van surfspot, vintage, flower power en trendy. Langs de doorgaande wegen richting de stranden is het inmiddels een lang lint van cafe’s, [al dan niet ecologisch of organisch}, boetiekjes en guesthouses. De sfeer is chill en ontspannen. Van een Balinese sfeer is nauwelijks sprake. In rap tempo verrijzen nieuwe onderkomens. Helaas de rijstvelden worden ook hier volgebouwd.

Surfen en Kiten

Good vibes happen on the tides! Bali staat  bekend om het surfen. Elke stukje kust heeft weer andere golven en trekt weer verschillende soorten surfers. Canggu staat bekend om zijn surfstrand en is een van Bali’s surf hotspots.

Beachclubs, loungen

Wie richting Echobeach loopt kan heerlijk afzakken bij The Lawn. Tussen Old Mans aan jl Batu Bolong  en Echo beach vind je een plek om heerlijk te “loungen” genaamd ‘The Lawn’. Deze plek is niet moeilijk te vinden, maar toch slaan weinig mensen deze weg in, waardoor ze deze bijzondere plek missen. Er liggen kussens, beanbags, kleedjes, bedjes en hangmatten waar je best een hele dag kunt vertoeven. Op “De Lawn” staat een old school mintgroene bus waar je o.a. gekoelde kokosnoten, soda’s, water en een biertje kunt kopen. Er hangen zelfs schommels aan de rand bij het strand.

Wie linksaf loopt bij Old Mans, richting Seminyak ziet bij Berawa aan het strand de vrij nieuwe Finss Beachclub. De beachclub ziet er gelikt uit. Toegangsprijzen worden geheven. Zie de website van Finns beachclub. http://www.finnsbeachclub.com/

Spa’s

Genoeg spa’s waar je binnen kunt lopen voor een heerlijke massage, voetverzorging of gezichtsbehandeling.

Eten:
Van het ontbijt tot ver na het diner… Van super hip en trendy tot super local. Van raw organic juices tot de lekkerste warungs. Canggu heeft het allemaal!. In deze link vind je leuke adressen. http://mytravelboektje.com/canggu-3/

Tanah Lot

De tempel in zee. Zeker een bezoek waard. Vermijd de drukte en ga wat vroeger. De tempel is op 15 minuten rijden vanaf Canggu.

Bij zonsondergang is de tempel in zee net een sprookje. Maar vergeet niet dat hier duizenden bezoekers per dag komen en de toegangswegen volledig vercommercialiseerd zijn. https://wijwonenopbali.wordpress.com/tag/pura-tanah-lot/

Golf course Nirwana

Speel de 18 holes op de Nirwana golf course. Het is net een kleine reis over Bali. De baan ligt temidden van rijstvelden langs de kust met uitzicht op de Tanah Lot tempel.

Paardrijden

Bali Equestrian Centre biedt paardrijlessen en paardrijden aan langs het strand van Canggu of door het binnenland. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.http://www.baliequestriancentre.com/

Zondagmarkt

Elke zondag is er tussen 9 en 2 uur een biologische markt voor Samadi. Door deze markt te bezoeken ondersteun je de locals met hun biologische teelt én het is nog leuk om te bezoeken ook. Je vindt er naast verse voedingsmiddelen ook handgemaakte spulletjes. De sfeer is enorm gezellig, er wordt muziek gedraaid en de Balinezen met hun warme glimlach maken er een ware happening van.

Splash waterpark

Het Splash Water Park is geopend in 2014 en behoort tot de Canggu Club. Er is ook een trampoline- en bowling centrum. Gegarandeerd goed voor een paar uurtjes fun. http://splashbali.com/

Canggu is momenteel een van de hotspots op Bali. Het is maar net waar je van houdt .Een enkele keer dompelen we er ons graag in onder. Toen ik er met vriendin Janny liep voelden we ons wat “antiek”. Maar dat mocht de pret niet drukken. Voor ons is het af en toe heerlijk om er van het brede strand te genieten. En bij laag water er te wandelen. Helaas zijn we meer dan een uur onderweg om over de verstopte wegen richting Canggu te rijden. De afstand is het niet, slechts 20 km.

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.