Campuhan ridge, een fijne wandeling in Ubud

Het was al even geleden dat we de Campuhan in Ubud hadden gelopen. Maar vandaag is het droog en we vertrekken voor ons doen op tijd van huis. Rond half 10 parkeren we de auto in Ubud. We lopen over de jl Raya Ubud naar het startpunt. Dat ligt net voor de brug en dichtbij Murni’s warung. We slaan af bij het Ibah hotel.

Er staan bordjes die de route wijzen. Eerst lopen we langs de tempel Pura Gunung Lebah. Hier is vanmorgen een grote ceremonie. Alle mannen zitten naast de tempel aan het wandelpad en treffen voorbereidingen voor het eten. Er wordt gehakt, gesneden, kippetjes ontleed (zit hier een lekker boutje aan?) en sateh lilit gekneed.

Lekker kippeboutje

Hakken en snijden

Sateh lilit kneden

Wanner we de tempel voorbij zijn en we de helling oplopen ontvouwt zich het prachtige decor over de heuvelrug met aan weerskanten olifantengras.

Prachtig vergezicht, pad met aan weerszijden olifantengras

Heerlijk om te lopen hier op deze populaire route

In de diepte loopt de rivier

Aan het eind van de trekking (groot woord voor deze wandeling) net voordat het pad de doorgaande weg kruist ligt Karsa cafe. Vroeger een gemoedelijke kleine uitspanning, waar je in de wind heerlijk van je drankje kon genieten. Inmiddels is Karsa cafe uitgebreid met een terras aan de lotusvijver en met Spa faciliteiten (voor de liefhebber: de prijzen zijn aan de hoge kant, 2 keer zo duur als bij ons in Sanur). Er is een weelderige tuin rondom het perceel met 2 prachtige lotusvijvers.

Karsa cafe

Karsa tuin

Karsa Buddha

Karsa young coconut

We lopen de route weer terug. Het spettert licht, maar de regen zet gelukkig niet door. Prettig voor ons en voor de mannen bij de tempel die inmiddels volop staan te koken en te barbecuen. De sateh kan op de kokosnoten, tijd voor de lunch!

We naderen de tempel op de terugweg

Bbq met kokosnoot schillen

Bewaken van de voorraad, comfortabel zitje

De w(k)okken maken overuren

Pura Gunung Lebah

Inmiddels is het ook tijd voor onze lunch. We gaan naar Pizza Umah in de jalan Bisma. We doen ons te goed aan een heerlijke pasta, die natuurlijk na de lunch wel weer wat verbrand moet worden. We lopen de jl Bisma omhoog tot aan het apenbos, steken door naar jalan Monkey Forest en zakken zo weer rustig af naar de auto, die in de buurt van het voetbalveld geparkeerd staat. Nee, we leggen niet meer aan bij cafe Wayan voor de death by chocolate cake…die moet maar een ronde overslaan!

voor nog meer wandelplezier in en rond Ubud:

http://www.wijwonenopbali.com/wandeling-rijstvelden-ubud/

http://www.wijwonenopbali.com/ubud-en-bongkasa/

of klik onder het kopje Bali Ubud aan.

 

Umah pizza

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.