Bongkasa wandeling

Bongkasa is een van de favoriete plekken van ons op Bali om te wandelen. Bongkasa ligt hemelsbreed gezien links van Ubud en recht boven Mambal. We rijden er in een klein uur naar toe vanaf ons huis. Ooit heb ik op Google Earth zitten googelen naar mogelijke wandelgebieden. Dit was een van de routes die ik vond en het is een blijvertje geworden. Vandaag lopen Liset en Arie met ons mee.

Uitzicht over de sawah

De lucht is dreigend als we het pad door de sawah’s opstappen. Het is af en toe regenachtig deze week, ook bij ons aan de kust. Maar rond Ubud lijkt het nog nog wat dreigender en het kan dan ook niet missen. We krijgen een lekker buitje op ons hoofd. Gelukkig is er een bale niet al te ver weg waar we schuilen tot de bui over is. De werkers van het land hebben zich hier inmiddels ook verzameld. Wanneer het droog is hijsen ze de zakken met gesneden gras op de brommer en rijden weg. Wij trekken de wandelschoenen weer aan en lopen verder.

Drie kleine bengeltjes….nog geen 17 jaar zo te zien

Naar huis

Het pad loopt door de sawah’s, Er zijn een aantal mensen aan het werk. De een brommert naar zijn landje, de ander heeft nog een prachtige ouderwetse Hollandse fiets.

De oude Hollandse fiets

En nog meer Hollandse degelijkheid -fiets-

Bij de stuw steken we de rivier over en komen op het volgende sawahpad. Na anderhalf uur wandelen, waarvan het laatste gedeelte in banjar Punggul langs de weg loopt komen we weer bij de auto.

In de tomaten

Gras snijden

Oversteken bij de stuw

Gras snijden

Trek in koffie hebben we. De 10 km verderop gelegen POD chocoladefabriek met koffie lonkt naar ons. We rijden over de smalle binnenwegen door een prachtig groen rijstveldlandschap. Bij de True Bali Experience duiken we de jungle in. In dit park ligt de POD fabriek. Maar wat een deceptie. We moeten nu tickets aanschaffen voor de True Bali Experience a 95.000 rp p.p. anders kunnen we niet naar binnen. In het verleden konden we gewoon parkeren, koffie drinken en wegwezen. Nu zijn we verplicht dit kaartje te kopen. Dat gaan we niet doen, dus we rijden de jungle weer uit, De aapjes langs de kant van de weg snappen er ook niets van en wij al helemaal niet. Geen reklame voor de POD. Tsjaaa, die overheerlijke pure chocolade ligt nu nog op ons te wachten….

We rijden terug en nemen via Sayan de afslag naar Ubud, We bestellen bij Kedai d’Sawah een lekkere lunch en genieten kletsend van het mooie uitzicht, elkaars gezelschap en het eten.

Rond Kedai d’Sawah

Kedai

Het loopt al tegen de avond wanneer we weer thuis arriveren na een prachtige tocht.

Voor wie mee van Bongkasa wil lezen:

http://www.wijwonenopbali.com/triptip-toeschouwers-in-bongkasa/

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.