Van Bondalem via Kintamani en Pelaga naar huis

Onze twee nachten bij Villa Taman Ayu in Bondalem zitten er op. We hebben het hier prima gehad. De kamer is comfortabel, de staf is vriendelijk, het eten is prima en de gastvrijheid is top. De ligging dictbij zee, middein tussen de lokale bevolking maakt dat dit tropische paradijs ons goed is bevallen.

We rijden rond half negen weg. We kunnen niet naar huis rijden zonder rambutans uit deze streek en kopen een paar kilo. Ze zijn heerlijk zoet. Onderweg zien we ook nog veel durians, maar die zijn niet aan ons besteed. Hopelijk hebben we nog wat mooie uitzichten in de bergen richting Kintamani. De weg die we nu rijden is inderdaad veel beter dan de smalle binnenweg vol gaten die we op de heenweg kozen. We klimmen richting de vulkaan Kintamani. Net voordat we in de wolken belanden hebben we nog een aantal mooie uitzichten richting zee.

Net voor de top van Kintamani

Voor Kintamani kiezen we de weg naar Pelaga. Wellicht zijn onze vrienden Ketut en Willen thuis in Pelaga. We gokken het erop. Rond Pelaga worden veel afrikaantjes verbouwd. Altijd mooi deze prachtige oranje velden en de vergezichten.

Rond Pelaga

Rond Pelaga

Rond Pelaga

We rijden Pelaga binnen over de langste brug van Bali. We treffen onze vrienden niet thuis. Via de kleine binnenwegen boven Bongkasa rijden we richting Ubud. De sawah’s hier hebben we al talloze keren gezien, maar het verveelt nooit, het blijft een prachtig gebied.

De langste brug van Bali

Net boven Petang

De binnenwegen

sawah bij Bongkasa

Bij Kedai d’Sawah in Ubud lunchen we. De lotussen staan in volle bloei en het groene uitzicht is er prachtig. Rond begin van de middag zijn we weer thuis.

Lotus

Kedai d’Sawah Ubud

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.