Bondalem 1

We gaan op stap. Deze keer naar Bondalem. Bondalem ligt aan de noordoost kust  van Bali. Op doorreis zijn we hier al een aantal keren langs gereden, maar we hebben er nog nooit overnacht.

Bondalem ligt aan de doorgaande weg tussen Singaraja en Tulamben (bekende duikspot). We kiezen ervoor om vanaf de bypass Ida Bagus Mantra bij Siyut door te steken naar Tulikup en via binnenwegen, net onder Bangli op de doorgaande weg naar Kintamani uit te komen. Net voor Bangli rijden we langs een vuilstort.

Trucks rijden af en aan om vuilnis te storten, anderen rijden weg met uitgesorteerd vuil. Er wordt gelukkig wel iets aan recycling gedaan. Dit is niet de enige plek op Bali voor inzameling van vuilnis. Tussen Sanur en Kuta ligt een enorm perceel voor afvalverwerking. Voor degenen die hier werken is het een keihard bestaan.

We rijden door richting Kintamani en langs het meer Batur. Het is nog redelijk helder. De wolken hangen net boven de top van de vulkaan. We hebben een mooi uitzicht op de vulkaan en het Batur meer.

Boven Kintamani slaan we rechtsaf richting Bondalem. Nu gaat het op de smalle kronkelige weg alleen nog maar bergafwaarts richting zee. Op enig moment is er een splitsing. Truus (onze navi) geeft aan dat we af moeten slaan. We gokken het erop. De weg wordt smaller en er zijn veel gaten. Behoedzaam dalen we af. We rijden bijna alleen maar bochten. Gelukkig komt de truck die telefoonpalen vervoert op het goede moment langszij op een plek waar we uit kunnen wijken. Dat is weer mazzel. De kleine dorpjes, het lokale leven en de prachtige groene natuur op de flanken van de vulkaan maken dat het een mooie afdaling is. Achteraf blijkt dat we toch beter de andere route hadden kunnen nemen. Die weg schijnt prima te zijn en is breder. Maar wij zijn een klein avontuur rijker. Net voor Bondalem komen we op de kustweg. Ons onderkomen villa Taman Ayu is snel gevonden. In een grote tropische tuin met zwembad liggen een villa en 2 vrijstaande gastenkamers op 100 meter lopen vanaf het strand. Wij hebben een sfeervolle gastenkamer geboekt met eigen veranda en zitje. De kamers zijn compleet en smaakvol ingericht en de ontvangst is warm en hartelijk.

http://tamanayubali.com/nl/

We checken in en genieten van de welkomstkoffie en gezelligheid van Ria en Ingrid, de gastvrouwen van dit complex. Ondertussen pakken de wolken zich samen boven de bergen achter ons. We lopen daarom toch nog maar even naar zee. We zijn benieuwd hoe de kust er hier uitziet. Het is vloed aan het zwarte lokale strand. We lopen langs de Bondalem Beach Club, waar we later op de avond aan zee eten.

Vanwege het hoge water kunnen we niet erg ver wandelen, maar  het is heerlijk om even uit te waaien. Tot nu toe is de keuze om hier naar toe te gaan een goede keuze geweest.

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.