Boho en flower power bij Le Laguna in Canggu

La Laguna in Canggu is een tapasbar en restaurant op de noordelijke punt van Seminyak net onder Canggu. Al een paar keer hadden we het zien liggen tijdens onze strandwandelingen. Er 1 keer zelfs even doorheen gelopen, maar nog nooit was het ervan gekomen om er te gaan zitten.

Hoe omschrijf je het geheel? Ibiza style? Boho? Flower Power? Hippie? Zigeuner? In ieder geval wordt je er ondergedompeld in bloemen. Letterlijk alles is gedecoreerd met bloemen. Zelfs de toiletten zijn helemaal bloemig. De inrichting is een mix van vintage, loungeplekken, eetzitjes en hangplekken. Een aantal “pipo” wagens sieren de inrit. Een brug over de lagune maakt het strand bereikbaar.

Na een worsteling van de Grab taxi door het vastgelopen verkeer op de jl Kerobokan arriveren Marion en ik rond de middag bij Le Laguna. We worden opgewacht door een serveerster, uiteraard in Bohostyle. Het concept is simpel, wil je er wat drinken of eten? Dan is het minimum te besteden bedrag 175.000 rp. per persoon. Geen kattenpis voor ons als Balibewoners. Voor toeristen waarschijnlijk peanuts. Maar voor omgerekend bijna 12  euro gaan wij er gewoon heerlijk van genieten. We hebben er niet voor niets de taxirit voor over gehad. Met de Grab van Sanur naar Le Laguna betaal je rond de 65.000 rp.

We krijgen een leuke plek toegewezen aan de strandkant onder de bomen. Veelkleurig meubilair om ons heen, zigeunerstijl en een rollende branding op de achtergrond.

De kaart is niet heel erg uitgebreid, een aantal tapas gerechten, een aantal hoofdgerechten en wat sandwiches. Maar genoeg lekkers om te kiezen. We gaan voor de tapas en laten het ons heerlijk smaken.

Voor nu een leuke lunchgelegenheid, maar zeker ook bij zonsondergang aan te bevelen.

De terugweg Grab wilde het terrein van La Laguna niet inrijden vanwege de concurrerende medetaxi’s. Hij vroeg ons aan de weg te gaan staan en snel in te stappen. Collega’s hadden daar problemen gehad vertelde hij. Op de terugweg wilde hij de files vermijden en reed binnendoor, achterlangs en raakte het spoor bijster. Maar zette ons een klein uur later keurig af in Sanur.

Rond lunchtijd waren alle tafels bezet, de foto’s zijn genomen toen de meeste gasten weer vertrokken waren. In het hoogseizoen lijkt reserveren een must, zeker bij zonsondergang, Wie laat zich ook onderdompelen in lang vervlogen tijden?

AdresJalan Pantai Kayu Putih, Berawa, Canggu, Tibubeneng, Kuta Utara, Bali, 8036

Geopend · 11:00–00:00

Telefoon0812-3638-2272

Fotoimpressie:

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.