Bali-Nusa Penida, hoe te gaan.

Nusa Penida is in opkomst als bestemming. Het nu nog redelijk ongerepte eiland is een bezoek zeker waard. Meer lezen over Nusa Penida?

http://www.wijwonenopbali.com/category/nusa-penida/

Om Nusa Penida te bereiken, moet je oversteken met een boot, aangezien het eiland Nusa Penida zich op 12 km van het eiland  Bali bevindt. Er is geen vliegveld op Nusa Penida.

Dit zijn de opties:

Met de veerboot vanuit Padang Bai

Padang Bai is de belangrijkste haven van het oostelijke deel van Bali en staat bekend als de haven waar u met de veerboot naar het naburige eiland Lombok kunt varen. Je kunt hier ook een veerboot naar Nusa Penida nemen.

De veerboot is goedkoper dan de speedboten  uit Sanur (IDR40.000 / persoon). Het voordeel van deze ferry is dat je op het beneden dek een voertuig kunt mee nemen.  De overtocht kost echter meer tijd dan die van speedboten. Dagelijks om 11 uur vertrekt de veerboot vanuit Padang Bai, en rond 12.30 uur komt deze aan op Nusa Penida.

Caspla Bali boot dichtbij de Goa Lawah-tempel, Pesinggahan.

Caspla Bali, vaart regelmatig twee keer per dag (7 am / 4 pm) van Bali naar Buyak in Nusa Penida. Er is in Pesinggahan een eenvoudige pier. Het ligt ongeveer 8 km ten zuiden van Padang Bai. De Caspla speedboot vaart slechts in 15 minuten naar Buyuk op  Nusa Penida. Het tarief is zeer redelijk: IDR 50.000 voor de lokale bevolking, IDR 75.000 voor buitenlanders. (Het is raadzaam dat u het ticket direct bij de operator koopt.) Er kan geen motor dan wel auto mee.

Met een snelle of traditionele boot vanuit Kusamba Village

Gangga Express, vertrekkend vanuit het traditionele vissersdorpje Kusamba (07.30 uur / 4.30 uur), Klungkung, kan je ook naar Nusa Penida brengen. Door IDR 100.000 te betalen, begin je aan een reis van 15 tot 20 minuten naar Sampalan  op  Nusa Penida,  Als je op zoek bent naar de meer avontuurlijke manier, kun je om 13:00 uur een traditionele boot nemen. De reis vereist echter een sterke maag doordat je de brullende oceaan oversteekt met een kleine overvolle boot, samen met vele andere passagiers en hun motorfietsen – en soms vee. Maar het kost je bijna niets.

Met de speedboot vanuit Sanur 

Er varen dagelijks verschillende speedboten tussen Sanur en Nusa Penida, zoals Optasal (21.00 uur / 22.30 uur), Caspla Bali Boat (11.00 uur / 14.00 uur / 16.30 uur), Maruti Express (8.30 uur / 10.00 uur / 16.00 uur), en Mola-Mola Express (8.30 uur / 16.30 uur). De reis van een uur kost je IDR 200.000 tot 250.000 of incl transfer vanf je hotel op Bali tot 500.000 rp. . Vertrektijden kunnen veranderen, stel je van te voren op de hoogte. Zorg ervoor dat je minstens een half uur vóór de vertrektijd in Sanur aankomt. Waarom? Aangezien Sanur de populairste steiger is – hoewel er eigenlijk geen steiger is – naar Nusa Penida, zijn de boottickets meestal  snel uitverkocht. Houd er rekening mee dat je door het water naar de boor toe moet lopen.

Quicksilver Cruise vanuit Tanjung Benoa

Deze luxe boottocht kost je veel meer dan de andere manieren om naar Nusa Penida te gaan. USD110 voor volwassenen en de halve prijs voor een kind. Vertrekt dagelijks om 9.15 uur vanaf Tanjung Benoa (aan boord om 8.45 uur). Na een halve dag genieten van het kristalheldere water van Nusa Penida, gaat de boot terug van Penida en om  16.00 uur bent u weer terug in Tanjung Benoa.

 

 

 

Please follow and like us:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.